Digitaalisten ratkaisujen hyödyntäminen vaatii yrityksiltä investointeja. On kuitenkin oma haasteensa nähdä, mitkä digitaaliset investoinnit tuottavat omalle yritykselle aidosti lisäarvoa, ennen kuin niitä on päässyt testaamaan tai edes simuloimaan. Virheelliset investoinnit voivat yrityksille olla pahimmassa tapauksessa kohtalokkaita. Kohtalokasta voi olla myös se, jos yritys ei osaa hyödyntää digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia ajoissa ja jää siitä syystä jälkeen kilpailijoistaan.

Robocoast EDIH auttaa yrityksiä testaamaan ja myös kehittämään tehokkuutta ja kilpailukykyä lisääviä digitaalisia ratkaisuja. Robocoast EDIH mahdollistaa 15 korkeakoulun huippuosaamisen ja yli 40 tutkimus- ja tuotekehitysympäristön resurssien tarjoamisen yrityksille samalla kertaa yhdestä paikasta.

Haluatko keskustella testaus- ja tuotekehityspalvelusta? Täytä ja lähetä oheinen yhteydenottopyyntö, niin sinua lähin Robocoast-asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä viimeistään viiden arkipäivän sisällä. Lomakkeen lähettäminen ei sido sinua taikka edustamaasi yritystä vielä mihinkään.

Kyberturvallisuus

Robocoast EDIH tarjoaa opastusta ja ohjeita, mitä yrityksen kannatta huomioida ja tehdä hankkiakseen tietoturvasertifikaatin. Palvelu on maksuton.

Kyberturvallisuusharjoitusten avulla organisaatiot saavat selville, kuinka tehokkaasti he tällä hetkellä integroivat ihmisiä, prosesseja ja teknologiaa ja pystyvät pitämään samalla organisaatioille kriittisen datan ja IPR omaisuuden suojassa. Harjoitukset auttavat organisaatioita kehittämään kykyään lieventää kyberuhkien ja -hyökkäysten vaikutuksia. Palvelutoteutuksen kokonaishinta on 2000 euroa + alv.

Palvelussa toteutetaan yritykselle niin sanottu kyberturvallisuuden kypsyysarviointi. Palvelun hinta määritellään tapauskohtaisesti (ilmainen tai 675 euroa per päivä + alv).

Robocoast EDIH tarjoaa tietoturvatestauksia kohdejärjestelmien, verkkojen, laitteiden ja ohjelmistojen toiminnallisten heikkouksien ja tietoturvapuutteiden tunnistamiseksi. Palvelun hinta määritellään tapauskohtaisesti (ilmainen tai 675 euroa per päivä + alv).

Robocoast EDIH tarjoaa tietoturvatestauksia kohdejärjestelmien, verkkojen, laitteiden ja ohjelmistojen toiminnallisten heikkouksien ja tietoturvapuutteiden tunnistamiseksi. Palvelun hinta on aikaperusteinen: 675 euroa päivä + alv.

Robocoast EDIH tarjoaa tietoturvatestauksia kohdejärjestelmien, verkkojen, laitteiden ja ohjelmistojen toiminnallisten heikkouksien ja tietoturvapuutteiden tunnistamiseksi. Palvelun hinta on aikaperusteinen: 675 euroa päivä + alv.

Palvelussa testataan IoT-laitteiden ja niiden toteuttaman tiedonsiirron tieturvallisuutta. Palvelu toteutuksessa on rajoituksia ja se voidaan tarjota vain tapauskohtaisesti riippuen esimerkiksi testattavista antureista ja ohjelmistoista. Palvelun hinta on aikaperusteinen: 675 euroa päivä + alv.

Kyberturvallisuusharjoitusten avulla organisaatiot saavat selville, kuinka tehokkaasti he tällä hetkellä integroivat ihmisiä, prosesseja ja teknologiaa ja pystyvät pitämään samalla organisaatioille kriittisen datan ja IPR omaisuuden suojassa. Harjoitukset auttavat organisaatioita kehittämään kykyään lieventää kyberuhkien ja -hyökkäysten vaikutuksia. Palvelutoteutuksen kokonaishinta on 2000 euroa + alv.

Robocoast EDIH:n tarjoama simulointiympäristö on tarkoitettu laajojen riskiskenaarioiden testaamiseen, joissa monet järjestelmät ja laitteet toimivat yhdessä. Simuloitavat tosielämästä mallinnetut kyberhyökkäysskenaariot voivat liittyä esimerkiksi tietoverkkojen ja datakeskusten kyberturvallisuuden testaukseen. Virtuaaliympäristössä yritykset voivat etukäteen riskittömästi testata erityyppisten IT-järjestelmiensä tieturvallisuutta erilaisia kyberhyökkäyksiä vastaan ennen niiden siirtämistä tuotantoon. Palvelu on maksuton, mikäli voidaan toteuttaa opiskelijoiden toimesta. Muussa tapauksessa palvelun hinta on aikaperusteinen: 675 euroa päivä + alv.

Kyberturvapalvelu auttaa yrityksiä lisäämään tietoisuutta kyberuhkista, haavoittuvuuksista ja riskeistä. Palvelun kautta tarjottujen työkalujen avulla yritys voi luoda pohjan omien kyberturvallisuusriskiensä suunnitteluun ja hallintaan. Palvelu on osa Jyväskylän yliopiston opetus- ja tutkimustoimintaa ja sitä ohjaa vastuuprofessori. Opiskelijat osallistuvat palvelun toteuttamiseen. Palvelun hinta on aikaperusteinen: 1200 euroa päivä + alv.

 

Robocoast EDIH Testaus- ja tuotekehityspalvelut

Digitalisaatio ja testaus

Miten luoda arvoa hyödyntämällä uusia digitaalisia teknologioita palveluinnovaatioissa ja digitaalisten palveluiden muutoksessa? Digitaalisiin palveluinnovaatioihin keskittyvät työpajat kokoavat yhteen organisaation jäsenet, keskeiset sidosryhmät ja asiantuntijat etsimään konkreettisia vastauksia näihin kysymyksiin. Palvelutoteutuksen kokonaishinta on 5000 euroa + alv.

Robocoast EDIH:n kumppaniyliopistot tarjoavat yritysten hyödynnettäväksi yli 40 laboratoriota ja testiympäristöä liittyen kyberturvallisuuden, robotiikan, tekoälyn ja muiden digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen ja testaamiseen. Robocoast EDIH:n kautta yritys voi hyödyntää näitä resursseja “yhden luukun” periaatteella. Palvelussa yritykselle esitellään valitun testi- ja tuotekehitysympäristön mahdollisuuksia ja toteutetaan tarvittaessa yksi niin sanottu testicase, jonka avulla yritys voi saada kokonaiskuvan ympäristön tarjoamista mahdollisuuksista. Palvelu on maksuton.

Robocoast EDIH:n kumppaniyliopistot tarjoavat yritysten hyödynnettäväksi yli 40 laboratoriota ja testiympäristöä liittyen kyberturvallisuuden, robotiikan, tekoälyn ja muiden digitaalisten ratkaisujen kehittämiseen ja testaamiseen. Robocoast EDIH:n kautta yritys voi hyödyntää näitä resursseja “yhden luukun” periaatteella. Palvelu on maksuton, mikäli voidaan toteuttaa opiskelijoiden toimesta. Muussa tapauksessa palvelun hinta on aikaperusteinen: 675 euroa päivä + alv.

Robocoast EDIH tarjoaa konsultointia yrityksille hiilijalanjäljen (GHG: Greenhouse Gas) määrittämiseen ja LCA (Life Cycle Assessment) -arviointien suorittamiseen. Palvelun hinta on aikaperusteinen: 675 euroa päivä + alv.

Palvelussa Robocoast EDIH neuvottelee valitun ratkaisutoimittajan kanssa ja pyrkii mahdollisuuksien mukaan järjestämään digitaalisen ratkaisun lyhytaikaisen testikäytön yritykseen. Mikäli kyseessä on lyhytaikaiseen kokeiluun vaikeasti soveltuva ratkaisu kuten esimerkiksi teollisuusrobotti, pyritään testaus toteuttamaan simuloinnin kautta. Palvelun hinta määritellään tapauskohtaisesti (ilmainen tai 675 euroa per päivä + alv).

Robocoast EDIH tarjoaa erityyppisiä digitaalisiin ratkaisuihin liittyviä selvityksiä ja toteutettavuustutkimuksia. Palvelu on maksuton, mikäli se voidaan toteuttaa opiskelijoiden toimesta. Muussa tapauksessa palvelun hinta on aikaperusteinen: 675 euroa päivä + alv.

Robotiikka ja Teollisuus 4.0

Palvelussa Robocoast EDIH toteuttaa valitun tuotantolinjan nykytila-analyysin, mikä on olennainen vaihe tuotantolinjojen modernisoinnissa. Palvelu on maksuton, mikäli voidaan toteuttaa opiskelijoiden toimesta. Muussa tapauksessa palvelun hinta on aikaperusteinen: 675 euroa päivä + alv.

Palvelussa Robocoast EDIH toteuttaa valmistavan teollisuuden yrityksille valitun tuotantolinjan modernisointisuunnitelman, mikä sisältävät prosessisimuloinnin ja investoinnin ennakkosuunnittelun. Palvelu on maksuton, mikäli voidaan toteuttaa opiskelijoiden toimesta. Muussa tapauksessa palvelun hinta on aikaperusteinen: 675 euroa päivä + alv.

Robocoast EDIH tarjoaa yrityksille simulointipalveluja robottijärjestelmien suunnitteluun. Simulointiohjelmistolla hankittavan robotin liikeradat, saavutettavuus ja käytettävyys kohteessa voidaan tutkia ja varmistaa etukäteen virtuaaliympäristössä. Palvelu on maksuton, mikäli voidaan toteuttaa opiskelijoiden toimesta. Muussa tapauksessa palvelun hinta on aikaperusteinen: 675 euroa päivä + alv.

Robocoast EDIH tarjoaa robotiikkalaboratorioita edistyneillä testialustoilla käytännön kokeisiin, kun yritys haluaa esimerkiksi selvittää, pystyykö robotti suorittamaan halutun toiminnon. Palvelu on maksuton, mikäli voidaan toteuttaa opiskelijoiden toimesta. Muussa tapauksessa palvelun hinta on aikaperusteinen: 675 euroa päivä + alv.

Robocoast EDIH tarjoaa laajan valikoiman resursseja ja alustan drone- ja UAS-sovellusten testaamiseen ja kehittämiseen. Palvelun hinta on aikaperusteinen: 675 euroa päivä + alv.

Robocoast EDIH tarjoaa niin tuotteiden kuin myös tuotannon suunnitteluosaamista sellaisten osien valmistamiseksi, mikä muilla kuin 3D valmistuksen menetelmillä olisi erittäin vaikeaa tai lähes mahdotonta. Palvelun hinta on aikaperusteinen: 675 euroa päivä + alv.

Tekoäly ja Data

Palvelu sisältää prosessin, jossa luokitellaan ja tutkitaan yrityksen omistamaa ja/tai tuottamaa dataa. Datan luokittelun ja analysoinnin tavoitteena saadaan esille trendejä ja malleja, jotka voivat auttavat ennakoinnissa ja päätöksenteossa, parantaa toimintaa tai tukea erilaisia liiketoimintatavoitteita. Palvelun hinta on aikaperusteinen: 675 euroa päivä + alv.

Hyperspektraalinen kuvantaminen antaa huomattavasti enemmän tietoa kuvattavasta kohteesta verrattuna perinteiseen kuvantamiseen. Palvelu voidaan toteuttaa muutaman tunnin konsultaationa tai pitempiaikaisena tutkimusprojektina. Palvelun hinta on aikaperusteinen: 1200 euroa päivä + alv.

Palvelu tarjoaa konsultointia ja työkalut datalähtöiseen päätöksentekoon ja erilaisten tietolähteiden integrointiin. Päätöksenteossa joudutaan usein ottamaan huomioon useita keskenään ehkä osittain ristiriitaisiakin tavoitteita, jolloin datalähtöinen päätöksenteko auttaa päättäjiä löytämään optimaalisen tasapainon olemassa olevien tavoitteiden välillä. Toteutuksessa hyödynnetään data-analyysiä, tekoälyä, kausaalista päättelyä, optimointia ja monitavoiteoptimointia. Palvelun hinta on aikaperusteinen: 1200 euroa päivä + alv.

T&K Palvelut

Demo- ja POC (Proof of Concept) -toteutuksia käytetään testaamaan ja esittelemään uuden tuotteen, järjestelmän tai teknologiaratkaisun toteutettavuutta ja toimivuutta. Robocoast EDIH tarjoaa yrityksille asiantuntemusta ja resursseja demon tai POC:n kehittämiseen tuoteidean ja toteutettavuustutkimuksen pohjalta. Palvelun hinta on aikaperusteinen: 1200 euroa päivä + alv.

Robocoast EDIH tarjoaa korkeatasoista tutkimusosaamista yritysten T&K- ja tutkimusprojekteihin. Palvelun hinta on aikaperusteinen: 1200 euroa päivä + alv.