AUTOMAATIO-AAMUKAHVIT esittää: NÄKÖKULMIA DATATALOUTEEN

+
28/04/2022
8:30 am
12:00 am
Timezone: Europe/Helsinki

3D Data Economy Satakunta’s Success Factor in Digital Green Growth -hankkeen avausseminaari esittelee datatalouden hyödyntämiseen liittyviä näkökulmia mielenkiintoisilla asiantuntijapuheenvuoroilla ja paneelikeskustelulla. Datapohjainen jalostettu tieto vaatii dataa, joka syntyy esimerkiksi koneita käytettäessä, materiaalitilauksia tehtäessä, asiakasta palveltaessa tai vaikkapa tilausta toimitettaessa. Vaikuttaa ehkä äkkiseltään yksinkertaiselta. Totuus kuitenkin on, että datan valjastaminen lisäarvoa tuottavaksi liiketoiminnaksi vaatii osaamista mm. datan käsittelystä, yhdistelystä, analysoinnista ja ennen kaikkea vahvan kokonaiskäsityksen omasta toimintaympäristöstä.

Seminaarin tavoitteena on kertoa hankkeen toimenpiteistä ja mahdollisuuksista yrityksille ja  organisaatioille. Lisäksi tavoitteena on antaa osallistujille kokonaiskuva siitä, miten päästä kiinni datan tarjoamiin mahdollisuuksiin ja kannustaa yrityksiä ja organisaatioita mukaan kehittämään omaa kyvykkyyttään datatalouden edelläkävijänä. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Ulvilan kaupungin ja AI Roundtable-hankkeen kanssa. Tilaisuus järjestetään hybriditoteutuksella, joten tilaisuutta on mahdollista seurata myös virtuaalisesti. Tule mukaan kuulemaan datataloudesta, sen mahdollisuuksista ja verkostoitumaan! 

Tilaisuuden mahdollistaa Satakuntaliiton koordinoima REACT-EU:n EAKR-rahoitus. Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Tilaisuus ja aamupala on osallistujille maksuton.

 

Ohjelma

8:30   Aamupala

9:00   Tilaisuuden avaus ja tervetulosanat Ulvilan kaupungilta, Mikko Löfbacka, kaupunginjohtaja

9:15   3D Data Economy Satakunta’s Success Factor in Digital Green Growth– hankkeen esittely, Miika Kumpulainen, projektipäällikkö, Prizztech Oy

Katso tilaisuuden avaus ja hankkeen esittely TÄSTÄ, esitysmateriaali löytyy TÄSTÄ.

 

9:30  Teollisen datan playbook – Kokemukset ja opit Teknologiateollisuuden datakiihdyttämö-hankkeesta, Jussi Mäkinen, OTM, johtaja, EU-regulaatio, Teknologiateollisuus ry

Katso esitys TÄSTÄ, esitysmateriaaliin voi tutustua TÄSTÄ.

LUE LISÄÄ:

Teollisen datan playbook – Valmistavan teollisuuden datakiihdyttämön opit
Dinoliftin yritystarina

10:00  Tiedolla johtaminen – Porin kaupunki, Pasi Porkka, FM, pääsuunnittelija, ICT-yksikkö, Porin kaupunki

Katso esitys TÄSTÄ. Esitysmateriaaliin voit tutustua TÄSTÄ.

10:30 Miten data muuttaa arvonluontia ja liiketoimintaa?, Jarkko Moilanen, PhD, Data Economy Advisor, Country CDO Ambassador for Finland, Coaching executives in API and Data Economy

Katso esitys TÄSTÄ, esitysmateriaali löytyy TÄSTÄ.

11:00 AI Roundtable – Paneelikeskustelu: Näkökulmia datatalouteen ja sen mahdollisuuksiin

Moderaattornia: Pirita Ihamäki FT, KTM Yhteisöpäällikkö Robocoast: Tekoälyn työkalut – AI Roundtable -hanke
Panelisteina: Jyrki Anttonen, Teknologiajohtaja, Cimcorp, Jarkko Moilanen, Co-Founder, Data Product Business, Sami Lahti, Co-Founder, Koivu Solutions Oy, Tiina Justén, Kauppakeskusjohtaja, Puuvillan kauppakeskus, Tarmo Lipping, Yliopistokeskuksen johtaja, Porin Yliopistokeskus ja Seppo Ihalainen, CEO, Ficolo Oy

Katso koko paneelikeskustelu TÄSTÄ:

12:00 Loppuyhteenveto

Katso loppuyhteenveto TÄSTÄ.